Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
x

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΙΚΑ

Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου θέτει την υπόθεση στο αρχείο θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του βουλεύματος που απαλλάχθηκε ο 27χρονος.

Απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το αίτημα αναίρεσης του βουλεύματος με το οποίο απηλλάγη 27χρονος για την υπόθεση με τον βιασμό που κατήγγειλε ότι υπέστη η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με διάταξή του, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αχιλλέας Ζήσης θέτει την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του βουλεύματος, με το οποίο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απήλλαξε τον 27χρονο από την κατηγορία των «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

Το σκεπτικό της απόφασης αναπτύχθηκε σε 18 σελίδες και μεταξύ άλλων αναφέρει πως η 24χρονη «είχε αντιληπτική ικανότητα οπότε όλα έγιναν με τη συναίνεσή της».

Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα είχε προσφύγει το προηγούμενο διάστημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ