Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
x

ΖΙΩΓΑΣ: ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΒΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΝΕΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι εξετάσεις της Γεωργίας έγιναν 18 ώρες μετά τον κρίσιμο χρόνο όποτε δεν μπορούσε να βρεθεί το χάπι βιασμού, υποστηρίζει ο δικηγόρος της 24χρονης.

Νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ προαναγγέλλει ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, Αθανάσιος Ζιώγας.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Ζιώγας σημειώνει κάποιες παρατηρήσεις σε σχέση με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. «Σε σχέση με το αλκοόλ, βάσει της βιβλιογραφίας, δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεΰονται στα ούρα στο μέγεθος και στην βαρύτητα μέθης. Διότι τα ούρα αφορούν υλικό που η σύσταση του δεν είναι σταθερή αλλά μεταβάλλεται διαρκώς με την πάροδο του χρόνου σε αντίθεση με το αίμα», σημειώνει ο δικηγόρος.

Όσον αφορά ενδεχόμενες ουσίες και το λεγόμενο χάπι του βιασμού ο δικηγόρος σημειώνει ότι «το γ-υδροξύβουτηρικό οξύ, σύμφωνα επίσης με τη βιβλιογραφία, ανιχνεύεται στο αίμα μέχρι 6 ώρες και στα ούρα μέχρι 12 ώρες. Η λήψη ούρων πραγματοποιήθηκε στη Γεωργία αργά το βράδυ την In Ιανουάριου, ήτοι τουλάχιστον 18 ώρες μετά τον κρίσιμο χρόνο, οπότε η ανεύρεσή της συγκεκριμένης ουσίας ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη στο συγκεκριμένο δείγμα που εξετάστηκε», υπογραμμίζει.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος υποστηρίζει «ότι τα επιστημονικά δεδομένα είναι σημαντικά μεν αλλά πρέπει να αξιολογούνται μέσα σε ένα πλαίσιο και πάντα συνδυαστικά με όλα τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης», προαναγγέλοντας τις νέες εξετάσεις. «Φυσικά, θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ -ελπίζουμε σε σωστές συνθήκες και αφού βεβαιωθούμε πρώτα ότι το αντιδείγμα ανήκει πράγματι στη Γεωργία με ταυτοποίηση του άηα τους- και, μετά, θα προχωρήσουμε και σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της, όπως στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά και σε σχέση με τα δείγματα άηα που ήδη ανιχνεύτηκαν».

Ο κ. Ζιώγας τονίζει ότι τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία «που είχε το θάρρος να καταγγείλει το βιασμό της αλλά και για όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν βιώσει στο παρελθόν αντίστοιχες καταστάσεις και σκέφτονται σήμερα να καταγγείλουν. Διότι για όλες αυτές τις γυναίκες σίγουρα δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων. Υπάρχει μόνο το στιγματιστικό βίωμα που αποτελεί την μόνη κινητήριο δύναμη για την καταγγελία τους. Και αυτό το βίωμα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να ντυθεί με το φως της Δικαιοσύνης. Η αρχή για αυτό έγινε. Έπεται συνέχεια…».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ