Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
x

ΖΕΡΒΑΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ: ΕΠΕΝΔΥΣΗ 140 ΕΚΑΤ. - ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα αφήσει ένα ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Η επένδυση για τη Νέα Τούμπα εκτιμάται σε 140 εκατ. ευρώ, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε συνέντευξή του στο Sdna.gr, μία ημέρα μετά το πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε πως πρόκειται για ένα έργο ανάπτυξης που αναμφίβολα θα αφήσει το αποτύπωμά του στη Θεσσαλονίκη. «Η "Νέα Τούμπα" δεν αποτελεί μόνον ένα έργο αθλητικής υποδομής, αλλά ένα έργο ανάπτυξης, το οποίο θα αφήσει ένα ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να τρέξουμε τα μεγάλα πρότζεκτ της Θεσσαλονίκης και αυτό ακριβώς πράττουμε και στην περίπτωση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, για το οποίο ταχύτατα υπήρξε η θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου», σημείωσε.

Μάλιστα, τόνισε πως πρόκειται για μια επένδυση 140 εκατ. ευρώ που θα αναζωογονήσει την περιοχή μέσα από μια σειρά ενεργειών που θα δρομολογηθούν. «Η Θεσσαλονίκη δεν έχει ανάγκη από συζητήσεις, αλλά από έργα. Και εν προκειμένω το έργο ανάπλασης του γηπέδου του ΠΑΟΚ αντιστοιχεί σε μια επένδυση 140 εκατ. ευρώ, που θα οδηγήσει όχι μόνο στην τόσο αναγκαία αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, αλλά και στη συνολική αναζωογόνηση της περιοχής της Τούμπας μέσα από σειρά αντισταθμιστικών παρεμβάσεων, μεταξύ άλλων για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ και για τη διαμόρφωση παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου», είπε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν έκρυψε και την επιθυμία του να τηρηθεί απόλυτα το χρονοδιάγραμμα προκειμένου να είναι παρών στις ιστορικές -για τον ΠΑΟΚ- στιγμές που αφορούν το νέο του «σπίτι». «Πιστεύω στο έργο ανάπλασης του γηπέδου της Τούμπας και είμαι πεπεισμένος ότι θα δώσει ζωή στη γύρω περιοχή. Άλλωστε, ως δήμαρχος αλλά κι ως φίλαθλος θα ήθελα να είμαι παρών τόσο όταν τεθεί ο θεμέλιος λίθος για το νέο γήπεδο όσο και στο πρώτο παιχνίδι που θα δώσει ο ΠΑΟΚ στο νέο σπίτι του», τόνισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ