Σάββατο 15 Μαΐου 2021
x

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΝΟΡΥΞΕΩΝ ΥΔΡΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ

Με την ολοκλήρωση του συνόλου των έργων θα εξασφαλισθεί επάρκεια νερού ύδρευσης στην παραλιακή ζώνη μεταξύ των οικισμών Σωζόπολης και Ν. Ηράκλειας.

Ένα έργο ζωτικής σημασίας, που αφορά στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Καλλικράτειας άρχισε να υλοποιείται. Το έργο, που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” περιλαμβάνει την ανόρυξη 9 υδρευτικών γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Καλλικράτειας, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού και υδραυλικού εξοπλισμού. Επιπλέον, θα κατασκευαστούν αγωγοί μεταφοράς του αντλούμενου ύδατος από τις γεωτρήσεις σε δεξαμενή χωρητικότητας 500m3, η κατασκευή της οποίας περιλαμβάνεται, επίσης, στο ίδιο έργο.

Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται το δίκτυο αγωγών μεταφοράς πόσιμου νερού συνολικού μήκους περίπου 18 χιλιομέτρων, που αρχίζει από τη νέα δεξαμενή και φτάνει στον παραλιακό δρόμο, όπου στη συνέχεια διακλαδίζεται με μία κατεύθυνση προς Σωζόπολη και μία προς Ν. Ηράκλεια για να τροφοδοτήσει το υφιστάμενο κεντρικό δίκτυο της περιοχής.Με την ολοκλήρωση των έργων θα εξασφαλισθεί επάρκεια νερού ύδρευσης στην παραλιακή ζώνη μεταξύ των οικισμών Σωζόπολης και Ν. Ηράκλειας του Δήμου Ν. Προποντίδας. Ο συνολικός προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 6.150.000,00€.

«Το ζήτημα της επάρκειας νερού στη συγκεκριμένη περιοχή μας έχει απασχολήσει έντονα. Είμαστε ικανοποιημένοι, που ξεκινά ένα μεγάλο έργο, το οποίο θα εξασφαλίσει σε πολλούς συμπολίτες μας το σημαντικότερο αγαθό, το αγαθό του νερού» ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ