Δευτέρα 17 Μαΐου 2021
x

ΒΡΕΘΗΚΕ 200ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΤΡΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΜΥΛΩΝΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο βιομήχανος είχε απαχθεί στις 9 Ιουνίου 2008 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και είχε παραμείνει όμηρος στα χέρια του Β. Παλαιοκώστα

Συναγερμό στην υποδιεύθυνση ασφαλείας στον Πειραιά προκάλεσε η ενημέρωση από εργαζόμενους τράπεζας, πως ένας άνδρας που πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας για να διεκπεραιώσει προσωπική υπόθεση, διαπιστώθηκε πως κατέθεσε στο γκισέ ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ, προερχόμενο από τα χρήματα που είχαν δοθεί ως λύτρα στους απαγωγείς του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά.

Ο Μυλωνάς είχε απαχθεί στις 9 Ιουνίου του 2008 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και είχε παραμείνει όμηρος στα χέρια του Βασίλη Παλαιοκώστα και της ομάδας του, για 13 ολόκληρες μέρες.

Οι απαγωγείς είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από την οικογένεια του βιομηχάνου, 13 εκατομμύρια ευρώ και τον απελευθέρωσαν.

Ο Παλαιοκώστας είχε αρχικά ζητήσει το ποσό των 30 εκατομμυρίων για να τον απελευθερώσει, αλλά όπως του είπε, ο Μυλωνάς, «αυτό το ποσό δεν μπορεί να συγκεντρωθεί» για να λάβει την απάντηση του διαβόητου κακοποιού πως, «έχεις χάρη που υποσχέθηκα στην γυναίκα σου να γυρίσεις ζωντανός στο σπίτι».

Τα χρήματα που είχαν δοθεί ως λύτρα στους απαγωγείς του Μυλωνά είχαν σειριακή αρίθμηση σε μια προσπάθεια των αρχών, να εντόπιζε μέσω συναλλαγών τους απαγωγείς του βιομηχάνου, αφού τον είχαν απελευθερώσει.

Σύμφωνα με το newpost.gr ένα από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα της απαγωγής Μυλωνά, διαπιστώθηκε πως βρέθηκε στο υποκατάστημα της τράπεζας στον Πειραιά.

Άμεσα και με διακριτικότητα οι υπάλληλοι συνέστησαν στον κάτοχο του χαρτονομίσματος να κάνει λίγο υπομονή καθώς θα καθυστερούσε λίγα λεπτά η εξυπηρέτησή του.

Στο σημείο μετέβησαν άνδρες της ασφάλειας που οδήγησαν τον έκπληκτο άνδρα στο τμήμα ασφαλείας για για εξέταση. Όπως προέκυψε από την κατάθεσή του κατόχου του 200ευρου, στους άνδρες της ασφάλειας, ουδεμία σχέση με την απαγωγή του βιομηχάνου Μυλωνά είχε.

Επίσης δεν μπορούσε να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα και που περιήλθε στην κατοχή του, αλλά και το άτομο που του το έδωσε. Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα και η ασφάλεια Θεσσαλονίκης που ζήτησε τα πλήρη στοιχεία του ατόμου που είχε στην κατοχή του «ύποπτο» 200ευρω αλλά και τα στοιχεία για την υπόθεση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ