Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΟ ΛΕΣΤΕΡ


Στην επαναφορά της καραντίνας στη πόλη Λέστερ της κεντρικής Αγγλίας, προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Υγείας της Βρετανίας.

Πλήγμα στο σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης, χαλάρωσης των αυστηρών μέτρων που επιβλήθηκαν στην διάρκεια της τρίμηνης καραντίνας, συνιστά η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Λέστερ. To Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως το 10% όλων των κρουσμάτων της επιδημίας στη χώρα καταγράφονται σε αυτή την πόλη της Κεντρικής Αγγλίας.

Επιστροφή στο πρόσφατο παρελθόν

Η απόφαση για το Λέστερ αφορά στο κλείσιμο χώρων εστίασης πλην των απαραίτητων, κομμωτηρίων και καταστημάτων. Μια απόφαση που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στην οικονομική κοινότητα της πόλης.

Στην υπόλοιπη χώρα παρατηρείται σταδιακή μείωση των κρουσμάτων και η ημερομηνία 6η Ιουλίου για το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, παραμένει ως έχει. Στο πνεύμα αυτό ο Μπόρις Τζόνσον ανακοινώνει πακέτο κρατικών επενδύσεων στα ίχνη, όπως λέει ο ίδιος, της πολιτικής του New Deal του Προέδρου Ρούσβελτ στις ΗΠΑ που έβγαλε τη χώρα του από την οικονομική κρίση του 1929.

Mαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο

Πηγή: Deutsche Welle
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ