Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

ΒΟΥΤΣΗΣ: ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΕΙΝΑΣ

Η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει διαχρονικά τους σκοπούς της UNICEF διότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν παιδιά που ζουν σε συνθήκες πείνας είπε ο κ. Βούτσης

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη σχεδιασμού και εφαρμογής των πολιτικών εκείνων που θα στηρίζουν παιδιά που ζουν σε συνθήκες πείνας, γιατί κάθε πολιτική με επίκεντρο το παιδί είναι πολιτική για το μέλλον της ανθρωπότητας. Αυτό είναι το μήνυμα του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, στο πλαίσιο του ραδιομαραθώνιου που διοργανώνεται, προκειμένου να ενισχυθούν τα προγράμματα της UNICEF για την παιδική φτώχεια.

Η Βουλή των Ελλήνων στέκεται και φέτος αρωγός στο έργο της UNICEF, συμμετέχοντας στον μεγάλο ραδιομαραθώνιο με θέμα «Για κάθε παιδί που πεινάει - δίπλα μας ή μακριά μας», τον οποίο διοργανώνει η UNICEF με τη στήριξη και τη συνεργασία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τη συμμετοχή όλων των μεγάλων ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας.

Ο ραδιομαραθώνιος διοργανώνεται για να ενισχυθούν τα προγράμματα της UNICEF, καθώς -τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες περιοχές του πλανήτη- η φτώχεια και η αποστέρηση, που προκαλούνται είτε από την οικονομική κρίση είτε από συγκρούσεις, κάνουν επιτακτική την ανάγκη σχεδιασμού και εφαρμογής κατάλληλων πολιτικών για την υποστήριξη και ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά, αλλά και των παιδιών που έχουν αφεθεί στην τύχη τους πεινασμένα, άρρωστα, ξεριζωμένα και εκτός σχολείου.

«Μέσα στα σαράντα χρόνια λειτουργίας της UNICEF υπάρχει ένα έργο κατατεθειμένο, πάρα πολύ σημαντικό, γιατί πάντοτε η UNICEF στέκεται δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη, με ποικίλες δράσεις και με πλούσια προσφορά», αναφέρει στο μήνυμή του ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, εκφράζοντας την αναγνώριση και τη στήριξή του στο έργο της UNICEF.

«Σήμερα, η ανάγκη αυτή είναι πιο επιτακτική από ποτέ, γιατί η UNICEF βάζει στο επίκεντρο το παιδί, που σημαίνει ότι βάζει στο κέντρο τον άνθρωπο και το μέλλον της ανθρωπότητας. Γι αυτό και το έργο της μας αφορά όλους», αναφέρει ο Νίκος Βούτσης και υπογραμμίζει ότι ο φετινός Ραδιομαραθώνιος διοργανώνεται με σκοπό την προστασία των παιδιών που υποσιτίζονται.

«Η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει διαχρονικά τους σκοπούς της UNICEF, ειδικά όμως φέτος στέκεται αρωγός, διότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν παιδιά που ζουν σε συνθήκες πείνας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Βουλής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ