Κυριακή 16 Μαΐου 2021
x

ΒΟΥΛΗ: ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τη λειτουργία του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας κατατέθηκε στη Βουλή.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία "τροποποιείται - συμπληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο αναφορικά με τη λειτουργία του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.).

Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο "Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές», το οποίο εισάγεται προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής αύριο Τετάρτη, και αναμένεται να ψηφιστεί μεθαύριο Πέμπτη, 04/03/2021.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. υπάγεται, στο εξής, στη διαδικασία αξιολόγησης που υπάγονται τα λοιπά ερευνητικά κέντρα, σύμφωνα με το άρθρο 31 του ν.4310/2014 (αξιολογούνται από νομικά πρόσωπα που διαθέτουν την κατάλληλη τεχνογνωσία ή από επιτροπές εξωτερικών αξιολογητών).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ