Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΒΟΡΙΔΗΣ: ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

«Δεν πρέπει να υποτιμάμε την κατάσταση στα πανεπιστήμια, πρέπει να αντιμετωπιστεί», τόνισε ο υπουργός αναφερόμενος στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα αλλά και την εμβολιαστική διαδικασία επ αφορμής και της συζήτησης για προνόμια σε εμβολιασμένους μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης περιγράφοντας το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη, είπε: «Θα έχω εγώ το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θα υπάρχουν εξαιρέσεις – περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους και επομένως εγώ επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού μου, θα μπορώ να πω ότι εγώ εξαιρούμαι από τους περιορισμούς αυτούς».

«Μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού συμμετέχει στον εμβολιασμό. Προφανώς υπάρχει και μια μερίδα που εξακολουθούμε να προσπαθούμε να την πείσουμε. Όσο προχωρά ο εμβολιασμός και όσοι έχουν επιφυλάξεις βλέπουν τους εμβολιασμένους και όλα να είναι καλά, θα κάμπτονται και αυτοί», σημείωσε ο κ. Βορίδης, λέγοντας ότι όποιος θέλει να εμβολιαστεί θα βρει ραντεβού.

Αναφορικά με την εγκληματικότητα, ο υπουργός Εσωτερικών είπε «έχουν αλλάξει πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια στο πεδίο της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Πολλές παραβατικές συμπεριφορές αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από ότι πιο παλιά, υπάρχει διαφορετική κουλτούρα. Κανείς δεν λέει ότι έχει κερδηθεί η «μάχη».

«Τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών με τον νόμο Παρασκευόπουλου είχαν ημερομηνία λήξεως. Δεν ισχύουν οι διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Υπάρχουν διατάξεις που αφορούν αναστολές και άδειες λόγω των οποίων αφήνονται ελεύθεροι αρκετοί απ’ όσους συλλαμβάνονται, θεσμός που δεν ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει χρόνια. Επ' αυτού υπάρχει δήλωση του Υπ. Δικαιοσύνης ότι θα υπάρξουν αλλαγές», είπε ο Μάκης Βορίδης.

«Προφανώς πρέπει να υπάρξουν συλλήψεις για τις δολοφονίες», είπε ο κ. Βορίδης, με βάσει και τον φάκελο που κατέθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης στον Άρειο Πάγο, ενώ σημείωσε ότι «για το οργανωμένο έγκλημα πρέπει να υπάρξει αλλαγή των διατάξεων, καθώς οι εγκληματίες αυτοί κάνουν εγκλήματα, οδηγούνται στην φυλακή, αλλά κάνοντας χρήση διατάξεων βγαίνουν γρήγορα και εγκληματούν ξανά».

Καταλήγοντας και αναφερόμενος στην αστυνομία των πανεπιστημίων, ο υπουργός Εσωτερικών είπε «δεν πρέπει να υποτιμάμε την κατάσταση στα πανεπιστήμια και ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ούτε πρέπει να υποτιμάμε τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ ομάδων που είναι συστηματικά παραβατικές, οι οποίες χρησιμοποιούν κενά που υπάρχουν στον νόμο, ένα από αυτά τα κενά είναι τα πανεπιστήμια για να οργανώνουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, μην τα αποσυνδέουμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ