Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΒΟΡΙΔΗΣ: ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το νομοσχέδιο για τις ψήφους των απόδημων θα αίρει τους περιορισμούς στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Την κατάθεση σήμερα στη Βουλή νομοσχεδίου, ενός άρθρου, που θα αίρει τους περιορισμούς στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ανακοίνωσε, σε συνέχεια δηλώσεων της κυβερνητικής εκπροσώπου, και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα, με αφορμή της δηλώσεις της αρμόδιας τομεάρχη και βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, ο υπουργός σημείωσε ότι διαβλέπει μία αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα εκφραστεί και στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Διαβλέπω μια σημαντική αλλαγή στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά την τοποθέτηση της κ. Τζάκρη. Θα κατατεθεί σήμερα ένα μικρό νομοσχέδιο ενός άρθρου που θα καταργεί τους περιορισμούς στους απόδημους, ώστε να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο κατοικίας τους. Συμφωνώ με τις δηλώσεις της κ. Τζάκρη ότι είναι προσβλητικό και υποτιμητικό για τους απόδημους να μη μπορούν να ψηφίσουν» τόνισε ο κ. Βορίδης, ενώ διευκρίνισε ότι για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη παρουσία στην Ελλάδα την τελευταία 35ετία και να έχουν φορολογική δήλωση στις ελληνικές αρχές.

Διαβάστε ακόμη: ΣΥΡΙΖΑ: Το πυροτέχνημα Βορίδη παραπλανεί τους Έλληνες της διασποράς
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ