Δευτέρα 10 Μαΐου 2021
x

ΒΟΡΙΔΗΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (VID)

«Η πρόσκληση στη Νέα Σμύρνη έχει γίνει με ταυτότητα: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ και αντιεξουσιαστές», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Πυρά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις συγκεντρώσεις εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης ενώ αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της AstraZeneca και το lockdown.

Ο Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας στον ΑΝΤ1 τη δήλωση του Αλκιβιάδη Βατόπουλου, δηλαδή να μην περνάνε νομοσχέδια που προκαλούν αντιδράσεις, είπε πως είναι «δύσκολα και δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ επιστήμης και πολίτικου επιχειρήματος». Παράλληλα, κατηγόρησε την «αριστερά ότι υποκινεί τις διαδηλώσεις και συνέκρινε την απαγόρευση του δικαιώματος στο συναθροίζεστε με αυτό του δικαιώματος στην εργασία, το οποίο έχει επίσης στερηθεί σε πολλούς ανθρώπους».

«Έχουμε οργανωμένο κύμα πολιτικής βίας, με εκατοντάδες επιθέσεις κι αντί να συζητήσουμε αυτό, ακούω προτάσεις για να μην κάνουμε νομοθετήσεις για να μη στεναχωρηθούν ορισμένοι», είπε και σημείωσε πως «είναι σαφές; ότι υπάρχει ταύτιση συγκεκριμένων οπαδών με ομάδες αντιεξουσιαστών» και κατέληξε πως «η πρόσκληση στη Νέα Σμύρνη έχει γίνει με ταυτότητα: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ και αντιεξουσιαστές».

Παράλληλα, μίλησε για το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο προς το παρόν πολλές χώρες ανέστειλαν να χορηγούν.

Ο υπουργός τόνισε πως «ελέγχεται η ανησυχία για τυχόν παρενέργειες, κάτι που είναι κατεξοχήν επιστημονικό ζήτημα, δεν είναι πολιτικό για να το λύσουμε». Όπως είπε, «σε πολιτικό επίπεδο, όλη αυτή η υπόθεση με τα φάρμακα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους Διεθνείς οργανισμούς Φαρμάκων, δεν υπάρχει άλλος δρόμος» και συμπλήρωσε πως, «αν είναι αμελητέας εκτάσεως οι παρενέργειες, αυτό ίσως θα πρέπει να το δουν οι επιστήμονες εδώ. Νομίζω ότι και στις άλλες χώρες θα κάνουν συνεκτίμηση των δεδομένων».

Όσον αφορά στα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, ξεκαθάρισε πως, «η κυβέρνηση λέει ότι συστηματικά ακολουθεί αυτό που λέει η Επιτροπή», σημειώνοντας ωστόσο πως, «προτεραιότητα της Επιτροπής και της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία, όμως η κυβέρνηση συνεκτιμά κι άλλους παράγοντες, όπως η οικονομία και η ελευθερία».

Σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από τη χώρα μας, τόνισε πως «όλες οι μετρήσεις μας κατατάσσουν στις πιο επιτυχημένες χώρες για τη διαχείριση της πανδημίας».

 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ