Κυριακή 3 Ιουλίου 2022
x

ΝΕΟ ΘΥΜΑ ROMANCE SCAMMING ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ: ΤΗΣ ΕΤΑΞΑΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ 130.000 ΕΥΡΩ

Σε βάρος τριών κατηγορούμενων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για απάτη και εγκληματική οργάνωση, μεταξύ άλλων.

Συνελήφθη προχθές, Παρασκευή 15 Απριλίου, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας μία 36χρονη αλλοδαπή, η οποία από κοινού με δύο ακόμα άτομα, τα οποία αναζητούνται, εξαπάτησαν μία γυναίκα και της απέσπασαν συνολικά 130.000 ευρώ.

Διαβάστε: Θύμα romance scamming στη Voria: Λένε ότι έχουν μέχρι και... ράβδρους χρυσού στην Ουκρανία

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. 

Σε βάρος των κατηγορούμενων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για απάτη, εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τον Αύγουστο του 2021, ενεργώντας από κοινού και παρουσιάζοντας στην παθούσα ψευδή γεγονότα ως αληθινά (όπως ενδιαφέρον για σύναψη προσωπικής σχέσης), κατάφεραν να της αποσπάσουν τμηματικά το ανωτέρω ποσό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου μετέτρεψαν σε κρυπτονομίσματα.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα και στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθη η αλλοδαπή, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ