Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
x

ΒΟΛΟΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ 56ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΜΕΣΩ FACEBOOK

Η πρώην διευθύντρια των φυλακών Κασσαβέτειας είχε μηνύσει τον 56χρονο για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, μετά από ανάρτηση που έκανε σε βάρος της

Ένοχο για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Διαδικτύου έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 56χρονο, πρώην σωφρονιστικό υπάλληλο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση εννέα μηνών με αναστολή, μετά από σχόλια που έκανε κατά πρώην διευθύντριας του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας.

Σύμφωνα με το magnesianews, η γυναίκα είχε μηνύσει τον 56χρονο για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, μετά από ανάρτηση που έκανε σε βάρος της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έπαψε υφ’ όρον η κατηγορία της εξύβρισης και καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άνδρας, που είναι κάτοικος Ν. Αγχιάλου, δυσφήμισε την πρώην διευθύντρια του ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2018, μέσω ανάρτησης ότι δήθεν:

– Έχει ιδιαίτερους δεσμούς και απολαμβάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης από την τότε κυβέρνηση

– Διορίστηκε με επιλήψιμο τρόπο αποκρύπτοντας της υψηλότατου επιπέδου γραμματειακές γνώσεις ώστε να καταφέρει να γίνει δεκτή σε δημόσια θέση που απαιτούσε λιγότερα προσόντα.

– Κατόπιν κυβερνητικών υποδείξεων και προκειμένου να αποκομίσει πρόσθετα υπηρεσιακά οφέλη επιφύλασσε ευμενή και διακριτική μεταχείριση σε συγκεκριμένο κρατούμενο του καταστήματος κράτησης ευθύνης της.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι η ανάρτηση ήταν πολιτικό σχόλιο και δεν αφορούσε το πρόσωπο της μηνύτριας, ενώ η μηνύτρια κατέθεσε ότι θεωρεί εξυβριστικά όσα ανέβασε στο προφίλ του ο πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος για το πρόσωπό της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ