Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι είναι δεδομένο πως η κυβέρνηση θα καταφύγει και πάλι στην επιβολή και άλλων φόρων δίχως τέλος και χωρίς λογική.

Τη θέση του ότι η πολιτική της υπερφολόγησης οδηγεί σε αδιέξοδο τους πολίτες και την οικονομία εξέφρασε για ακόμα μια φορά ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχολιάζοντας τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που δείχνουν αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία.

«Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δείχνουν ότι, ακόμη και σε μήνες όπως ο Ιούνιος, με σχετικά μικρές φορολογικές υποχρεώσεις, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς την εφορία συνεχίζουν να αυξάνονται. Ταυτόχρονα, με βάση τα πρώτα στοιχεία, το ένα τρίτο των φορολογουμένων δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, αφήνοντας απλήρωτους φόρους ύψους 700.000.000 ευρώ μόνο τον Ιούλιο. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική δυνατότητα χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Βεσυρόπουλος.

Υπογράμμισε ότι η πολιτική της υπερφολόγησης οδηγεί σε αδιέξοδο τους πολίτες και την οικονομία και οδηγεί στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία, αφού ήδη τον Ιούνιο προστέθηκαν 727.000.000 ευρώ νέα χρέη, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2017 δημιουργήθηκαν 5,5 δις νέα χρέη.

«Η μόνη που δεν αντιλαμβάνεται αυτή την αδιέξοδη κατάσταση, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, που είναι δεδομένο ότι θα καταφύγει και πάλι στη συνταγή που ξέρει: Την επιβολή και άλλων φόρων, δίχως τέλος και χωρίς λογική. Μαζί βεβαίως με τις κατασχέσεις. Ήδη έχουν επιβληθεί κατασχέσεις σε 951.114 πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ θα ακολουθήσουν κατασχέσεις σε 1.608.263 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Με τους μισούς Έλληνες να χρωστάνε στην εφορία και να είναι αντιμέτωποι με κατασχέσεις, είναι σαφές ότι απέχουμε έτη φωτός από την επιστροφή στην κανονικότητα» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και θα προχωρά σε σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων με αντίστοιχη, στοχευμένη, μείωση δημοσίων δαπανών. Προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η άμεση πολιτική αλλαγή» τόνισε καταλήγοντας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ