Δευτέρα 17 Μαΐου 2021
x

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος συνυπέγραψε την υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης και δίνει εξηγήσεις για τις αλλαγές.

Ως δέσμευση που έγινε πράξη χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος την απόφαση της κυβέρνησης για την χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης.

«Οι δεσμεύσεις μας για το επίδομα θέρμανσης γίνονται πράξη. Μισό εκατομμύριο νοικοκυριά, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επίδομα θέρμανσης, που θα είναι προσαυξημένο ενώ προβλέπεται επιπλέον αύξηση του επιδόματος κατά 10% για κάθε προστατευόμενο τέκνο», επισημαίνει σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος.

Μάλιστα σημειώνει το γεγονός ότι αποκαθίστανται αδικίες όπως η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε ορεινές κοινότητες της Ημαθίας.

Ο υφυπουργός εξηγεί ότι για πρώτη φορά το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί σε όλους μέχρι το τέλος του χρόνου σε αντίθεση με πέρυσι που για να λάβουν το επίδομα έπρεπε πρώτα να  έχουν αγοράσει  το πετρέλαιο (με τιμή πάνω από 1 ευρώ το λίτρο για να τους επιστραφούν 0,16 λεπτά) και μετά να περιμένουν τον Ιανουάριο ή και τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς για να πληρωθούν. Παράλληλα κάθε δικαιούχος μπορεί να λαμβάνει το επίδομα αρκεί να  πραγματοποιήσει αγορές πετρελαίου  θέρμανσης  με αξία ίδια   ή μεγαλύτερη με το διπλάσιο του επιδόματος.

«Με τον τρόπο αυτό η επιδότηση αυξάνεται στο 50% επί του σχετικού κόστους που καταβάλει ο δικαιούχος για τις αγορές μέχρι αυτό το ύψος. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ασκεί κοινωνική πολιτική με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα», καταλήγει ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ