Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
x

ΒΕΡΟΙΑ: ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΟΗΤΟΥΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΕΣ- ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ

Οι δύο δράστες εντόπιζαν σπίτια που βρίσκονταν σε πρώτο ή δεύτερο όροφο προκειμένου να αναρριχηθούν σε αυτά και να διαρρήξουν.

Τουλάχιστον δέκα διαρρήξεις σπιτιών στην περιοχή της Βέροιας το τελευταίο δίμηνο είχαν διαπράξει δύο Ρομά, 34 και 43 ετών, ωστόσο προχθές το βράδυ έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διάρρηξης.

Οι δύο δράστες  τη στιγμή που είχαν διαρρήξει διαμέρισμα στην πόλη της Βέροιας και ακινητοποιήθηκαν ο ένας μέσα στο διαμέρισμα και ο δεύτερος στην προσπάθειά του να διαφύγει από διπλανή οικοδομή.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, αυτοσχέδια γάντια και φακός που χρησιμοποιούσαν, καθώς και ένα αντικείμενο που προσπάθησαν να αφαιρέσουν από το σπίτι.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι το τελευταίο χρονικό οι δύο άνδρες  μαζί με ακόμα έναν άγνωστο συνεργό τους προέβαιναν στη συστηματική διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών από σπίτια στην πόλη της Βέροιας.

Το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου του 2021 διέπραξαν επιπλέον 9 διαρρήξεις σπιτιών στην πόλη της Βέροιας, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 6.500 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες λειτουργούσαν μέσω... αναρρίχησης. Εντόπιζαν δηλάδή σπίτια πρώτου και δευτέρου ορόφου, και χρησιμοποιώντας της υδροροές αναρριχούνταν στα μπαλκόνια και από εκεί με κατσαβίδια κατάφερναν να παραβιάσουν τις μπαλκονόπόρτες των διαμερισμάτων που ήθελαν να διαρρήξουν.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ