Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021
x

ΒΕΜΠΕΡ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ τόνισε ότι όλο και περισσότεροι ευρωβουλευτές «χάνουν την εμπιστοσύνη τους στη διαδικασία διεύρυνσης για την Τουρκία»

«Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο χάνουν την εμπιστοσύνη τους στη διαδικασία διεύρυνσης για την Τουρκία» ανέφερε  ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ σε ενημέρωση προς τους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες.

«To μήνυμα που θα σταλεί προς την Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα είναι «σκληρό» και «ισχυρό» σημείωσε, ο κ Βέμπερ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είπε  ότι είναι πολύ πιθανό  η πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ψηφίσει υπέρ ενός κειμένου με το οποίο ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναστείλει επίσημα τις συνομιλίες για τη διεύρυνση, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν βελτιωθούν τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες.

Όσον αφορά στο πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, επισήμανε τη σημασία του υπογραμμίζοντας ότι «όταν κάποιος έχει ένα τέτοιο πιστοποιητικό, έχει ελευθερία μετακίνησης». Παράλληλα, ο κ. Βέμπερ, τόνισε ότι οι μη απαραίτητες πτήσεις και τα ταξίδια από την Ινδία πρέπει να σταματήσουν και να απαγορευτούν σημειώνοντας την κατάσταση στη Βρετανία σχετικά με το συγκεκριμένο στέλεχος του κορωνοϊού.

«Η Ευρώπη πρέπει να προστατευτεί» υπογράμμισε ο Επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ