Τετάρτη 19 Μαΐου 2021
x

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΣΧΑ ΕΞΩ, ΣΕ ΑΥΛΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ - ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΧΩΡΙΣ SMS

Ο καθηγητής πρότεινε το Πάσχα να γίνει σε εξωτερικούς χώρους, «στις αυλές μας στο χωριό» αφού όπως επεσήμανε, δεν πρόκειται να τηρηθεί το lockdown

Την αισιοδοξία του για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, φαίνεται ότι δαμάζεται η πανδημία και μέρα με την μέρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Εξήγησε πως για πρώτη φορά υπήρξε μείωση των νοσηλευόμενων και του ιικου φορτίου, ενώ αναστρέφεται και ο λόγος εισιτηρίων – εξιτηρίων.

Ο ίδιος πρότεινε το Πάσχα να γίνει σε εξωτερικούς χώρους, «στις αυλές μας στο χωριό» αφού όπως επεσήμανε δεν πρόκειται να τηρηθεί το lockdown και είναι προτιμότερο από τις συγκεντρώσεις στα σπίτια.

Αναφορικά με τα self test, τόνισε πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να βρίσκουμε τους θετικούς και έκανε παράκληση να μην σταματήσουν οι πολίτες να προσέχουν καθώς έχει πιθανότητες να βγει αρνητικό.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο ανέφερε πως είναι θετική η εικόνα μέχρι τώρα και ότι είναι καλύτερα να αφεθεί ελεύθερο και να καταργηθούν τα SMS τις καθημερινές. Ωστόσο υπογράμμισε πως το Σάββατο θα πρέπει να υπάρχει SMS και επιτήρηση και στα εμπορικά να μπαίνουν με σειρά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ