Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΦΩΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΕΕ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης πως η Ελλάδα είναι υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία, αλλά όχι υπό το καθεστώς απειλών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκφραστεί με αποφασιστικότητα και με ενιαία και σκληρή φωνή απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Πρέπει να σταλεί σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα: ή αποκλιμάκωση ή σοβαρές κυρώσεις», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ερωτηθείς για τις χθεσινές, νέες δηλώσεις Ερντογάν, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι εμείς έχουμε στείλει σαφές μήνυμα ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου, αλλά όχι υπό την απειλή όπλων και τουρκικών πλοίων να πηγαινοέρχονται στην ΝΑ Μεσόγειο.

«Με απίστευτα προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις από την τουρκική ηγεσία δεν καλλιεργείται πνεύμα διαλόγου. Το αντίθετο, καλλιεργείται ένα πνεύμα σύγκρουσης το οποίο ουσιαστικά μας οδηγεί σε αποκλίνουσες τροχιές», επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο των MED7 την ερχόμενη Πέμπτη, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι αυτό που θέλουμε πραγματικά είναι να επικρατήσει ένα κοινό πνεύμα, ώστε να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής με ένα κοινό μέτωπο του Νότου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ