Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
x

UNICEF: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ

Τουλάχιστον 262 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ εκατοντάδες σχολεία έχουν καταστραφεί

Καθημερινά στην Ουκρανία σκοτώνονται δύο παιδιά και τραυματίζονται τέσσερα, ενώ περίπου τρία εκατομμύρια παιδιά στην Ουκρανία και περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια που έχουν εγκαταλείψει την χώρα και ζουν σε άλλες χώρες, έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση, η UNICEF (Διεθνές Ταμείο Επείγουσας Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά).

Τουλάχιστον 262 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ εκατοντάδες σχολεία έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της UNICEF.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου του 'Υπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, καθημερινά στην Ουκρανία σκοτώνονται δύο παιδιά και τέσσερα τραυματίζονται, κυρίως λόγω των επιθέσεων και των όπλων που εκρήγνυνται σε κατοικημένες περιοχές. Οι αστικές υποδομές από τις οποίες εξαρτώνται τα παιδιά, υφίστανται ζημιές ή καταστρέφονται. Μέχρι σήμερα έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 265 ιατρικά ιδρύματα και κάθε έκτο «ασφαλές σχολείο», το οποίο στηρίζει η UNICEF στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Εκατοντάδες σχολεία σε όλη την χώρα έχουν υποστεί ζημιές. Οι συνθήκες διαβίωσης στο ανατολικό και νότιο τμήμα της Ουκρανίας, όπου έχουν ενταθεί οι εχθροπραξίες, γίνονται όλο και πιο ανυπόφορες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σήμερα 1η Ιουνίου εορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα προστασίας του παιδιού.

«Αντί να εορτάσουμε το γεγονός, να προσεγγίζουμε με σοβαρότητα την 3η Ιουνίου, την 100η μέρα του πολέμου που διέλυσε τις ζωές εκατομμυρίων παιδιών. Χωρίς μια άμεση κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές συνομιλίες, τα παιδιά θα συνεχίσουν να υποφέρουν και οι επιπτώσεις του πολέμου θα επηρεάσουν τα ευάλωτα παιδιά σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η διευθύντρια της UNICEF Κάθριν Ράσελ.

Όπως επισημαίνει η UNICEF στην ανακοίνωσή της, σχεδόν 100 μέρες πολέμου στην Ουκρανία είχαν καταστροφικές συνέπειες για τα παιδιά σε τέτοια κλίμακα και με τέτοιους ρυθμούς, που δεν καταγραφεί από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ