Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
x

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: Η INTERLIFE ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία της Interlife εδώ και τρεις δεκαετίες, παρά τις ζημίες που έχει υποστεί ο ασφαλιστικός κλάδος.

Ως έναν από τους πυλώνες της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα χαρακτήρισε την Interlife Ασφαλιστική ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την ομιλία του στην ειδική εκδήλωση της σημερινής Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του ασφαλιστικού ομίλου, με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης στη μετά Covid-19 εποχή».

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία της Interlife εδώ και τρεις δεκαετίες, επισημαίνοντας ότι παρά τις ζημίες που υπέστη τα τελευταία χρόνια ο ασφαλιστικός κλάδος, λόγω οικονομικής κρίσης, «εσείς αποδείξατε ότι διαθέτετε και γερά θεμέλια, που είναι οι αξίες σας, αλλά και εξαιρετικά ικανό ανθρώπινο δυναμικό».

Αναφερόμενος στην περίοδο της πανδημίας, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι «η ανασφάλεια είναι το κυρίαρχο συναίσθημα, που έλαβε πολύ μεγάλες διαστάσεις. Σε αυτήν, λοιπόν, την πρωτόγνωρη περίοδο, που διαρκεί 16 μήνες, αυτή ήταν και η προτεραιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας μόνο, κανέναν πίσω. Να σταθούμε δίπλα στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας, να στηρίξουμε τους ήρωες της πρώτης γραμμής, να ενισχύσουμε τις τοπικές μας επιχειρήσεις, να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα προστασίας για τις θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στο πακέτο έργων που έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε πως, «όπως και η Interlife Ασφαλιστική, παρά τη σφοδρή δεκαετή οικονομική κρίση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έκανε σημαντικά βήματα μπροστά», καταλήγοντας πως «είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την Interlife Ασφαλιστική».

Στη δική του ομιλία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Interlife Ιωάννης Βοτσαρίδης αναφέρθηκε στις προοπτικές του κλάδου των ασφαλειών στη μετά covid εποχή επισημαίνοντας τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν καθώς η συνεισφορά του ασφαλιστικού κλάδου στο ελληνικό ΑΕΠ είναι 2% έναντι του 8% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ.

Όπως είπε ο κ. Βοτσαρίδης, το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε η χώρα για την αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου ενώ σημείωσε ότι ένα από τα βασικά αιτούμενα για τις επιχειρήσεις είναι η δημιουργία σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ