Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
x

ΤΖΑΝΑΚΗΣ: ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Ο καθηγητής προέβλεψε ότι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα δεχτούν μεγαλύτερες πιέσεις και πρότεινε περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της κατάστασης.

Την ανησυχία του για την έξαρση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε πολλές περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην TV100.

Ο κ. Τζανάκης προέβλεψε ότι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα δεχτούν μεγαλύτερες πιέσεις το επόμενο διάστημα και πρότεινε περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της κατάστασης. “Θα πρέπει να ενταθούν τα μέτρα απομόνωσης. Ίσως θα πρέπει να υπάρξουν διασυνοριακοί περιορισμοί προσπέλασης των νομών, ειδικά σε όσους είναι επιβαρυμένοι, σε σχέση με όσους δεν είναι. Επίσης, θα πρέπει να φυλαχθούν υγειονομικώς τα σύνορα με τους γείτονες απ’ όπου μπορεί να υπάρχει μια μόνιμη πηγή μολύνσεων και μεταδοτικότητας” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Ερωτηθείς για τις θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύσσονται αλλά και την έρευνα που είναι σε εξέλιξη στο διαδίκτυο για τον εντοπισμό χρηστών που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις, o Καθηγητής Πνευμονολογίας σχολίασε: “Οι άνθρωποι αυτοί διαπράττουν σωρεία ηθικών, εθνικών αλλά και άλλων παραπτωμάτων εναντίον της δημόσιας υγείας. Έτσι, λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, ο εισαγγελέας πρέπει να προστρέξει να εφαρμόσει τον νόμο και όλοι αυτοί που έχουν ιδιοτελείς σκοπούς στην πλειονότητά τους, θα πρέπει να ελεγχθούν. Εάν βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους θα πρέπει να ελεγχθούν ποινικά ή πειθαρχικά”.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ