Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Οι θάνατοι στις Σέρρες είναι 5 με 6 φόρες πάνω από την Κρήτη ανά εκατ. θανάτους και 2,5 φόρες πάνω από την Αττική, σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη

Για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Σέρρες μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑϊ ότι μαζί με άλλες κοντινές περιφέρειες είναι γύρω στις 3.200 νεκροί ανά εκατ. σε όλη την πανδημία. «Δηλαδή 5 με 6 φόρες πάνω από την Κρήτη ανά εκατομμύριο σε θανάτους και 2,5 φόρες πάνω από την Αττική ανά εκατομμύριο». «Γιατί; Γιατί δεν εμβολιάζονται είναι απλό» τόνισε.

«Δυστυχώς μέσα στα Χριστούγεννα θα πάμε με υψηλούς αριθμούς και στους διασωληνωμένους και στους θανάτους» πρόσθεσε ακόμη.

«Θέλω να πιστεύω ότι το ταβάνι των διασωληνωμένων θα είναι το 750, και όχι πάνω από 800, ενώ οι θάνατοι θα συνεχίσουν να είναι μεταξύ 75 και 95… Θέλω να πιστεύω ότι στις πιο πολλές μέρες δε θα υπερβούμε τον τριψήφιο αριθμό» ανέφερε ο κ. Τζανάκης.

Ο καθηγητής δήλωσε πάντως ότι αυτή την εβδομάδα ήδη έχει ξεκινήσει η επιπέδωση και η ελαφρά αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, δηλαδή θα πάμε γύρω 500 με 600 κρούσματα κατά μ.ο λιγότερα από την προηγούμενη, ελπίζω αυτό να διατηρηθεί, και να μην είναι κάτι πρόσκαιρο, τα μοντέλα δείχνουν ότι θα διατηρηθεί. «Αναμένεται μετά από 2 εβδομάδες σχετική σταθεροποίηση και αποκλιμάκωση των θανάτων και των διασωληνωμένων» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανάκης διευκρίνισε πως «αυτή τη στιγμή περνάμε την κορύφωση που είχαμε δυο εβδομάδες νωρίτερα λόγω της χρονοκαθυστέρησης (μολύνσεων, επώασης – τεστ)».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ