Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ - ΕΞΑΡΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

Επικρίσεις Τσιόδρα κατά όσων διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια και συμβάλλουν στην «επικοινωνία του κινδύνου»

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι σε όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια, οι οποίοι συμβάλλουν στην «επικοινωνία του κινδύνου», όπως είπε, εμφανίστηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Αθήνας προς τιμήν του ελληνοαμερικανού Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Yale, Ν. Χρηστάκη. Ο κ. Χρηστάκης είχε προβλέψει πως η πανδημία του κορωνοϊού θα ταλαιπωρήσει τον πλανήτη έως το έτος 2024.

«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για μελέτες που μιλούν για θεωρίες για την προέλευση του ιού, για την προέλευσή του από εργαστήρια», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Αναφερόμενος στην «επικοινωνία του κινδύνου», όπως τη χαρακτήρισε, τόνισε πως είναι πολλοί αυτοί που διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πως γίνεται η σύγκριση των δεδομένων», προσθέτοντας πως χρειάζεται προσεκτική και αμερόληπτη αξιολόγηση των στοιχείων.

«Έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με πολλούς ανεμβολίαστους»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσιάζοντας στοιχεία για την πανδημία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) προέβλεψε πως έρχεται έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με πολλούς ανεμβολίαστους πολίτες και υπογράμμισε πως όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών, ενώ το ίδιο ισχύει και με τους θανάτους.

«Όσο περισσότερο εμβολιασμένος είναι ο πληθυσμός, στο 70% με 75%, τόσο μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας», σημείωσε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως «όσο περισσότερο διστακτικός είναι κάποιος τόσο περισσότερο θα πρέπει να του δώσεις κίνητρα για να εμβολιαστεί».

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε, ωστόσο, πως η Ελλάδα αντεπεξήλθε σε ικανοποιητικό βαθμό με την πανδημία, καθώς στα πρώτα κύματα οι πολίτες άκουγαν τους ειδικούς και συμμορφώνονταν με τους κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό.

«Είναι άδικο να προσπαθείς να συγκρίνεις χώρες που έχουν διαφορετικά μέτρα και διαφορετική αποδοχή των μέτρων και διαφορετική εφαρμογή των μέτρων», ανέφερε συγκεκριμένα.

Από την πλευρά του ο Καθηγητής κ. Ν Χρηστάκης σημείωσε πως θα ήταν τραγική εξέλιξη να ξεφύγει ο ιός από τα εμβόλια και να καταστεί ακόμη πιο θανατηφόρος, ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος, παρουσίασε διεξοδικά την προσφορά και το έργο των πανεπιστημιακών κλινικών στην νοσηλεία και την αποθεραπεία ασθενών με νόσο Covid 19.

Πηγή: Iatropedia.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ