Τρίτη 5 Ιουλίου 2022
x

ΤΣΕΛΣΙ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ενέκρινε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Τσέλσι από τον Αμερικανό επιχειρηματία, Τοντ Μπόλι.

Η νέα εποχή του Τοντ Μπόλι στην Τσέλσι ξεκινάει και επίσημα, καθώς και η αγγλική κυβέρνηση, μετά το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Premier League, ενέκρινε σήμερα την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της λονδρέζικης ομάδας από τον Αμερικανό επιχειρηματία και την κοινοπραξία που εκπροσωπεί. Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός αθλητισμού Ναντίν Ντορίς και η ομάδα του Λονδίνου αφήνει πίσω της την εποχή του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Το πράσινο φως άναψε όταν η κυβέρνηση διασφάλισε πως ο Ρώσος μεγιστάνας δεν θα έχει κανένα οικονομικό όφελος από την εξαγορά των μετοχών του, καθώς τα χρήματα θα κατατεθούν σε έναν «παγωμένο» τραπεζικό λογαριασμό που ελέγχει το κράτος, για να διαθέσει τα χρήματα στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Η αμερικανική επιχειρηματική κοινοπραξία θα καταβάλλει το ποσό των 2.9 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου, ενώ έχει δεσμευτεί επίσης για την καταβολή επιπλέον δύο δισ. που θα πάει για οφειλές και επενδύσεις στην ομάδα του Λονδίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ