Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΤΣΕΦΕΡΙΝ: ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

Ο πρόεδρος της UEFA επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους που η διοργανώτρια αρχή αρνήθηκε τον φωτισμό του γηπέδου του Μόναχο.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εξήγησε την απόφαση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας να αρνηθεί τον φωτισμό του γηπέδου του Μονάχου από τον δήμαρχο της Βαυαρίας, Ντίτερ Ράιτερ.

Πρόθεση του πρώτου πολίτη της πόλης ήταν να δείξει «ορατό σημάδι αλληλεγγύης» στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ της Ουγγαρίας, όπου η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε νόμο που απαγορεύει την προπαγάνδα ομοφυλόφιλων σε ανηλίκους κάτω των 18 ετών, απαγορεύοντας από τα σχολεία περιεχόμενο που θεωρείται ότι σχετίζεται με λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλους και τρανσέξουαλ.

«Όποια κι αν είναι η άποψή μας για το πόσο δικαιολογημένο μπορεί να είναι αυτό το μήνυμα, το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς», δήλωσε ο Τσέφεριν στο γερμανικό Τύπο, αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Διαβάστε ακόμη: Γερμανία-Γαλλία εναντίον UEFA για τον φωτισμό της Allianz Arena

«Η UEFA έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει κάθε μορφή διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένων των προκαταλήψεων και της ομοφοβίας. Ήταν ένα αίτημα πολιτικού, ήταν σαφώς ένα μήνυμα που αποσκοπούσε σε μια πολιτική πράξη από μια κυβέρνηση άλλης χώρας», πρόσθεσε.

«Με όλη μου την καρδιά υποστηρίζω και γιορτάζω τον Νόιερ που φόρεσε το περιβραχιόνιο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Και με όλη μου την καρδιά είμαι υπέρ ενός γηπέδου που φωτίζεται με τα χρώματα του ουράνιου τόξου σε άλλες περιπτώσεις, όπως προτείνει η UEFA, όταν δεν είναι για πολιτικούς σκοπούς».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ