Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ F-16

«Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον ίδιο του τον εαυτό, εκλιπαρούσε στην ομιλία του στο Κογκρέσο να μην μας δώσουν τα μαχητικά», είπε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Νέες αναφορές στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, με υπαινιγμούς, πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό NTV.

«Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον ίδιο του τον εαυτό, εκλιπαρούσε στην ομιλία του στο Κογκρέσο να μην μας δώσουν τα μαχητικά, σε πνεύμα που δεν αρμόζει σε συμμαχική χώρα και έκανε μικρότητες. Υπάρχουν τέτοιες προσπάθειες, όμως δεν πιστεύω πως θα προκύψει πρόβλημα, πιστεύω πως το κλίμα είναι τώρα θετικό» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Και συνέχισε, όπως μεταφέρει το ΣΚΑΪ: «Υπάρχουν διάφορα λόμπι, όπως των Αρμενίων, αλλά κυρίως αυτό της Ελλάδας, που λένε να μην μας δώσουν τα μαχητικά αυτά. Όμως, κυρίως, το ελληνικό λόμπι το κάνει αυτό».

Απαντώντας σε ερώτηση για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «αν δεν εφαρμόσουν όσα υπογράψαμε στο σχετικό μνημόνιο, τότε δεν θα τους επιτρέψουμε την είσοδο στο ΝΑΤΟ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ