Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
x

ΤΡΥΦΩΝ: Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΤΥΠΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η εκτίμηση που έχουμε είναι ότι ουσιαστικά η κοινωνία βρίσκεται μπροστά στην επαφή ξανά με τον κορωνοϊό, λέει ο πνευμονολόγος - διευθυντής ΕΣΥ

Μια άτυπη… συμφωνία της κοινωνίας και μια ευρωπαϊκή κατεύθυνση με την πραγματικότητα σε σχέση με την παραλλαγή Όμικρον και τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημέρων εντοπίζει ο Σταύρος Τρύφων, πνευμονολόγος - διευθυντής ΕΣΥ στην Πνευμονολογική Κλινική Νοσοκομείου «Παπανικολάου» γενικός γραμματέας της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ).

Μιλώντας στο e-farmako ο κ. Τρύφων κάνει την εξής αποτίμηση της πανδημίας στις μέρες τονίζοντας πως «η εκτίμηση που έχουμε είναι ότι ουσιαστικά η κοινωνία βρίσκεται μπροστά στην επαφή ξανά με τον κορωνοϊό, αλλά με μία μετάλλαξη η οποία δεν δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο κατώτερο αναπνευστικό. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουμε νοσήσεις με βαριές υποξυγοναιμίες με αποτέλεσμα να είναι ευρωπαϊκή οδηγία, ίσως και άτυπη καθημερινή πραγματικότητα το να αφήσουμε τον πληθυσμό να εκτεθεί και να ξαναδημιουργήσει αντισώματα» πάνω στις δύο μεταλλάξεις Όμικρον 5 και ‘Ομικρον 4 του κορωνοϊο. Άρα λοιπόν είναι μια συνειδητή επιλογή αυτή τη στιγμή της κοινωνίας να μπορέσει να έρθει σε επαφή ο καθημερινός πληθυσμός με αυτήν την μεταλλαξιογόνο στάση του ιού.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ