Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021
x

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ: ΣΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, 22:04

Εφιαλτική νύχτα με στην Εύβοια. Επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες. Μεταξύ αυτών και ένα βρέφος οκτώ μηνών.

Ασύλληπτες διαστάσεις παίρνει η τραγωδία από την φονική πλημμύρα στην Εύβοια.

Επτά άτομα εντοπίστηκαν νεκρά ανάμεσά τους και ένα βρέφος μόλις οκτώ μηνών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τηςν Πυροσβεστικής χωρίς τις αισθήσεις τους μεταφέρθηκαν:

• ένα βρέφος και δύο ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά
• δύο ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και
• δύο ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα

Παράλληλα, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζονται τις έρευνες για την αναζήτηση ενός αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 97 παροχές βοηθείας για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες και συγκεκριμένα:
• το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 Ε/Π SAR και
• το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 Ε/Π SAR.

 

«Είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα» είπε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προσθέτοντας πως «βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει και χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές ώστε να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε».

«Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές, η σκέψη μας σε όσους δεν τα κατάφεραν» πρόσθεσε και ευχαρίστησε όσους έδωσαν «τιτάνιο αγώνα» - όπως είπε - για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της σφοδρής κακοκαιρίας.

Ανέφερε ακόμη πως «ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε» αλλά «έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες».

«Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία» συμπλήρωσε, ενώ ερωτηθείς «γιατί δεν λειτούργησε το 112» απάντησε πως αν ενεργοποιείτο «θα είχαμε εκατόμβη νεκρών».