Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
x

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ

«Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου.

Με νέες απειλές και προκλήσεις επανήλθε η τουρκική πλευρά, καθώς το υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα για παράνομες δραστηριότητες, κλιμάκωση της έντασης και επιθετική ρητορική.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Πινάρ Καρά.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας άσκησε κριτική στη χώρα μας καθώς, όπως υποστηρίζει, από την αρχή του έτους παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Στην ανακοίνωσή της η Άγκυρα καλεί την Ελλάδα να σταματήσει την παράνομη στάση της και να έρθει σε διάλογο με την Τουρκία.

Αναλυτικά μέρος των δηλώσεων της Πινάρ Καρά

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ”ΤΔΒΚ”, ενώ στην Κύπρο θα συνεχίσουν να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση όλων των προβλημάτων στο πλαίσιο διεθνούς δικαίου και σχέσεις καλής γειτονίας.  

Παρ’ όλες τις προσπάθειες και προσεγγίσεις της Τουρκίας στο πνεύμα καλής γειτονίας και συμμαχίας, η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες. Παρ’ όλες τις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνομιλία, συνεχίζει τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ