Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ

Σύμφωνα με τα λεγόμενα Τούρκου αλιέα η ελληνική ακτοφυλακή παρενόχλησε το σκάφος του δύο φορές πυροβολώντας μάλιστα στον αέρα.

Συνεχίζει να τεντώνει το σχοινί της προκλητικότητας η Τουρκία, καθώς σήμερα τα μέσα της γειτονικής χώρας αναπαράγουν είδηση στην οποία υπάρχει μαρτυρία Τούρκου αλιέα που αναφέρει ότι το σκάφος του παρενοχλήθηκε από σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής.

Την «είδηση» είχε δημοσιεύσει η ιστοσελίδα της εφημερίδας “Sozcu”, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Ωστόσο, αναπαρήχθη εκτενώς λίγες ώρες μετά την ομιλία του Ακάρ, με τα τουρκικά ΜΜΕ να σχολιάζουν πως ο υπουργός Άμυνας έδωσε σκληρή απάντηση στην Ελλάδα.

Μάλιστα, φιλοξενούν και τη μαρτυρία του καπετάνιου του σκάφους. Πρόκειται για τον 35χρονο Φερχάτ Κοράι, πατέρα ενός παιδιού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, η ελληνική ακτοφυλακή παρενόχλησε το σκάφος του δύο φορές. Η πρώτη ήταν κοντά στην Κω. «Πυροβόλησαν προειδοποιητικά στον αέρα και μας ανάγκασαν να μπούμε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, παρόλο που βρισκόμασταν στα τουρκικά. Αντιληφθήκαμε ότι χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες και καταφράψαμε το περιστατικό με κινητό. Συνεχίσαμε την πορεία μας προς το λιμάνι της Datça. Η δεύτερη παρενόχληση ήταν κοντά στη Σύμη. Δύο πλαστικές σφαίρες ‘βρήκαν’ το σκάφος μας. Ειδοποίησα το λιμενικό μέσω ασυρμάτου και τηλεφωνικά. Με ρώτησαν το όνομά μουκαι αν τραυματίστηκα. Ήμασταν δύο άτομα στο σκάφος. Μπαίνοντας στο λιμάνι της Datça, ενημερώσαμε την Ακτοφυλακή. Τηρήθηκε το πρωτόκολλο. Ακολούθησε έλεγχος στο σκάφος», δήλωσε ο Φερχάτ Κοράι.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ