Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΤΟΚΙΟ: ΤΟ ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Η Αλεσάντρα Περίλι από την μικρή χώρα των 34.000 καοτλικων κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στην σκοποβολή που είναι και το πρώτο για την πατρίδα της.

Το αργυρό μετάλλιο της Αλεσάντρα Περίλι στην σκοποβολή, έχει μία ιδιαίτερη θέση στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Και αυτό, επειδή η 33χρονη πρωταθλήτρια από τον Αγιο Μαρίνο «έγραψε» την χώρα της στα... βιβλία της κορυφαίας διοργάνωσης, ως η μικρότερη της υφηλίου, που κατέκτησε μετάλλιο στην παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού.

Με πληθυσμό μόλις 34.000 κατοίκους, ο Αγιος Μαρίνος που βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία, συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες από την διοργάνωση του 1960, που φιλοξενήθηκε στην Ρώμη.

Πριν από το μετάλλιο της Περίλι, η μικρότερη χώρα με παρουσία στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν οι Βερμούδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από εννέα χρόνια στην διοργάνωση του Λονδίνου, η τότε 24χρονη σκοπεύτρια κατέλαβε την 4η θέση στο αγώνισμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Βερμούδες, ένα μικρό Αρχιπέλαγος 70.000 κατοίκων, κατέκτησαν το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, την περασμένη Τρίτη, μετά την επικράτηση της Φλόρα Ντάφι στο τρίαθλο.


«Είμαι πολύ υπερήφανη, γιατί εργάσθηκα πολύ σκληρά για να έλθει αυτή η επιτυχία. Είμαστε μία μικρή χώρα, αλλά πολύ υπερήφανοι», δήλωσε φανερά ικανοποιημένη η Περίλι.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ