Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
x

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

Το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν αποτελούν σταθμούς του πρώτου ταξιδιού για τον Ρώσο πρόεδρο, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί δύο μικρά πρώην σοβιετικά κράτη στην κεντρική Ασία αυτή την εβδομάδα, όπως μετέδωσε την Κυριακή η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Πρόκειται για το πρώτο γνωστό ταξίδι του Ρώσου ηγέτη στο εξωτερικό από τότε που διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία, η οποία σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους, εκτόπισε εκατομμύρια άλλους και οδήγησε σε αυστηρές οικονομικές κυρώσεις από τη Δύση, για τις οποίες ο Πούτιν λέει ότι αποτελούν λόγο για την οικοδόμηση ισχυρότερων εμπορικών δεσμών με άλλες δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν.

Ο Pavel Zarubin, ο ανταποκριτής του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Rossiya 1 στο Κρεμλίνο, είπε ότι ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν και στη συνέχεια θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Βιντόντο για συνομιλίες στη Μόσχα.

Στη Ντουσάνμπε, ο Πούτιν θα συναντήσει τον Πρόεδρο του Τατζίκ Ιμομάλι Ραχμόν, στενό σύμμαχο των Ρώσων και τον μακροβιότερο ηγέτη ενός πρώην σοβιετικού κράτους.

Στο Ασγκαμπάτ, θα παραστεί σε μια Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Κασπίας, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Ιράν και του Τουρκμενιστάν, είπε ο Zarubin.

Το τελευταίο γνωστό ταξίδι του Πούτιν εκτός Ρωσίας ήταν μια επίσκεψη στο Πεκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου ο ίδιος και ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping παρουσίασαν μια συνθήκη φιλίας «χωρίς όρια» λίγες ώρες πριν παρευρεθούν και οι δύο στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Πηγή: moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ