Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
x

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Όλα τα στοιχεία για τις εκλογές των κομματικών οργανώσεων και για τους συνέδρους του Δεκεμβρίου. Οι 200 που δίνουν τη μάχη για 107 θέσεις

-Σχεδόν 200 «γαλάζιοι» της Θεσσαλονίκης είναι υποψήφιοι για τις 107 θέσεις συνέδρων για το επικείμενο 14ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Στην Α' Θεσσαλονίκης εκλέγονται 73 σύνεδροι και οι υποψηφιότητες είναι 141. Στη Β' Θεσσαλονίκης εκλέγονται 34 σύνεδροι και οι υποψήφιοι είναι 50. Η κινητοποίηση είναι μεγάλη και οι νέοι σύνεδροι θα προκύψουν από τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, που πραγματοποιούνται στις 24 Οκτωβρίου. Η μάχη της ψήφου αναμένεται σκληρή και με ενδιαφέρον...

-Ανάμεσα στους υποψήφιους συνέδρους είναι και ορισμένα γνωστά ονόματα όχι μόνο στον «γαλάζιο μικρόκοσμο»... Για παράδειγμα στη Β' Θεσσαλονίκης είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Γιώργος Τσακούμης, ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά, Θεόδωρος Δοϊρανλής, η πολιτεύτρια, Κατερίνα Ζιούτα, η υποψήφια δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, ο γιος του δημάρχου Θερμαϊκού, επιχειρηματίας, Νίκος Τσαμασλής, αλλά και ο γιος του βουλευτή, Θεόδωρου Καράογλου, Γιώργος. Στην Α' Θεσσαλονίκης ξεχωρίζουν τα ονόματα του νυν προέδρου της ΔΕΕΠ δυτικού τομέα, Διονύση Μανωλόπουλου, του διευθυντή της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Καλλίτση, του γενικού γραμματέα του δήμου Σερρών, Μίλτου Τασούλη, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, Ηλία Ζάχαρη, του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Μανδρίνου, του αντιπροέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Παπαγεωργίου, του γνωστού μάνατζερ, Πασχάλη Τουντούρη, του πατέρα του δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, Θρασύβουλου, και της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», Βασιλικής Τραούδα.

-Ενδιαφέρον όμως έχουν και οι τοπικές οργανώσεις. Στον νομό Θεσσαλονίκης, σε 14 δήμους λειτουργούν 19 δημοτικές Οργανώσεις. Οι 11 είναι στην Α' Θεσσαλονίκης: Α', Β', Γ', Δ' και Ε' Διαμερίσματος, καθώς και οι τοπικές Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά και Τριανδρίας. Στη Β' Θεσσαλονίκης είναι των οχτώ δήμων: Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Θέρμης, Κουφαλίων – Χαλκηδόνας Λαγκαδά, Πυλαίας – Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου. Η μάχη στις 17 από τις 19 τοπικές οργανώσεις έχει ήδη κριθεί σε επίπεδο προέδρων, καθώς υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα. Στις δύο που δεν έχει κριθεί και υπάρχει διεκδίκηση από δυο υποψήφιους είναι της ΔΗΜΤΟ Κορδελιού – Ευόσμου και της ΔΗΜΤΟ Πυλαίας – Χορτιάτη. Στην πρώτη υποψήφιοι πρόεδροι είναι ο νυν πρόεδρος, Λεωνίδας Ντόβας και ο Χρήστος Δουμπάρατζης. Στη δεύτερη υποψήφιοι πρόεδροι είναι ο νυν πρόεδρος Λάμπρος Γατσώρης και ο Βασίλης Βάκος.

-Οι νέοι πρόεδροι των άλλων 17 τοπικών οργανώσεων, που απλώς περιμένουν την τυπική επικύρωσή τους, είναι για τις τοπικές της Α' Θεσσαλονίκης δέκα και για τις τοπικές της Β' Θεσσαλονίκης επτά. Στις τοπικές της Α' Θεσσαλονίκης οι νέοι πρόεδροι είναι: Γιώργος Γκαζέπης (Α' Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Ζυγούρας (Β' Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης), Ευάγγελος Σβάρνας (Γ' Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης), Αντώνιος Ρέντας (Δ' Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης), Σοφία Σαφαρίκα (Ε' Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης), Μαρία Τσοτουλίδου (Τριανδρία), Γεώργιος Τσαουσίδης (Αμπελόκηποι – Μενεμένη), Γεώργιος Ανδρεάδης (Καλαμαριά), Μάριος Οροϊλίδης (Νεάπολη - Συκιές) και Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης (Παύλος Μελάς). Στις τοπικές της Β' Θεσσαλονίκης οι νέοι πρόεδροι είναι: Νικόλας Τσακίρης (Βόλβη), Γεώργιος Αθανασιάδης (Δέλτα), Παναγιώτης Παράσχου (Θερμαϊκός), Βασιλική Κωστοπούλου (Θέρμη), Ανδρέας Οκλαλιώτης (Κουφάλια - Χαλκηδόνα), Ιωάννης Μυρώνης (Λαγκαδάς) και Κωσταντίνος Μαρκογιάννης (Ωραιόκαστρο).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ