Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
x

ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΠΕΤΚΙΔΗ

Ο ηθοποιός είχε πάνω από 70 συνεργασίες με το ΚΘΒΕ σε βασικούς θεατρικούς ρόλους, ενώ συμμετείχε σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές

Η οικογένεια του θεάτρου αποχαιρετά τον ηθοποιό Σάκη Πετκίδη που έφυγε από τη ζωή έχοντας διαγράψει μια υποκριτική διαδρομή, στην οποία όλα τα χρόνια αφοσιώθηκε με συνέπεια.

Βασικό́ στέλεχος του ΚΘΒΕ από́ το 1978 έχει ερμηνεύσει βασικούς και πρωταγωνιστικούς ρόλους. Συνεργάστηκε με πολλούς και σημαντικούς σκηνοθέτες σε 70 περίπου έργα. Έλαβε μέρος σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παράγωγες.

Ο Σάκης Πετκίδης σπούδασε στην δραματική σχολή Ρ. Πατεράκη και συνεργάστηκε με πολλούς και σημαντικούς σκηνοθέτες στο θέατρο.

Μεταξύ των παραστάσεων που πήρε μέρος ήταν και οι «Όπως σας αρέσει» του Σαίξπηρ Ουίλλιαμ, σε σκηνοθεσία Παπαβασιλείου, Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα του Μενέλαου Λουντέμη σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, «Αυτοκράτωρ Μιχαήλ» του Άγγελου Τερζάκη σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη κ.α.

Παράλληλα, εργάστηκε στον κινηματογράφο και την τηλεόραση συμμετέχοντας σε ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Σάκη Πετκίδη, ενός αγαπημένου ηθοποιού που διακρίθηκε με το ταλέντο του στο θέατρο. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ