Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Το άτομο που απήχθη είναι άνδρας ηλικίας 50- 60 ετών, ενώ έφυγε από το νοσοκομείο χωρίς να προλάβει να βγάλει από το χέρι του τον ορό.

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών όταν ομάδα Ρομά εισέβαλε σε αυτό για πάρει συγγενή με Covid που νοσηλευόταν σε αυτό.

Τις στιγμές πανικού που επικράτησαν περιέγραψε στο newsit.gr, o πρόεδρος των εργαζομένων Σίμος Φωστηρόπουλος. «Η ώρα ήταν γύρω στη μία και μισή το μεσημέρι όταν 10 με 15 άτομα μπήκαν στο νοσοκομείο και αναζητούσαν έναν ασθενή. Το νοσηλευτικό προσωπικό τους είπε ότι μπορεί να βρίσκεται στο τμήμα πιθανών κρουσμάτων. Κατευθύνθηκαν προς τα εκεί με άγριες διαθέσεις», τονίζει.

Οι απίστευτες σκηνές στο νοσοκομείο στα Γιαννιτσά

Ωστόσο το άτομο που έψαχναν οι Ρομά που δεν φορούσαν μάσκες, είχε διαγνωσθεί θετικό στον ιό και είχε μεταφερθεί στην μονάδα Covid. «Μόλις το πληροφορήθηκαν ζήτησαν να μάθουν πού βρίσκεται το συγκεκριμένο τμήμα. Οι νοσηλευτές τους είπαν. Στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην μονάδα με τα περιστατικά του κορονοιού έσπρωξαν βίαια ένα συνάδελφο ο οποίος τραυματίστηκε» λέει ο Σίμος Φωστηρόπουλος.

Και συνεχίζοντας της περιγραφή του προσθέτει: «Ανέβηκαν στον τρίτο όροφο που βρίσκεται η μονάδα covid και αφού εντόπισαν τον γνωστό τους τον έβγαλαν έξω. Μέσα υπήρχαν κι άλλοι ασθενείς από τον ιό. Δεν φοβήθηκαν αν θα κολλήσουν τον ιό. Πλέον υπάρχει κίνδυνος για μεγάλη διασπορά».

Το άτομο που απήχθη είναι άνδρας ηλικίας 50- 60 ετών, ενώ έφυγε από το νοσοκομείο χωρίς να προλάβει να βγάλει από το χέρι του το νοσοκομειακό όρο. Μάλιστα κατά την αποχώρηση τους συνεπλάκησαν και με έναν αστυνομικό.

Οι αστυνομικές αρχές της Πέλλας μετά το περιστατικό κατάφεραν να συλλάβουν δύο άτομα, συγγενείς του νοσούντος Ρομά, για διατάραξη της λειτουργίας του νοσοκομείου και παραβίαση των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού. Ο ασθενής που έφυγε διά της βίας από το νοσοκομείο δεν είχε εντοπιστεί μέχρι αυτή τη στιγμή, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα άτομα και αναζητούνται.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ