Τετάρτη 18 Μαΐου 2022
x

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΠΛΕΥΡΗ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ- ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να ζητήσει από τις ιδιωτικές κλινικές να θέσουν τις υπηρεσίες τους στην κάλυψη των αναγκών αυτής της περιόδου.

Τηλεδιασκέψεις με τους ιατρικούς συλλόγους και τους επικεφαλής ιδιωτικών κλινικών της χώρας θα έχει σήμερα Τετάρτη ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος θα ζητήσει να πείσουν τα μέλη τους να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης του ΕΣΥ προκείμενου να μη χρειαστεί να προχωρήσουν σε επιστράτευση γιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το skai.gr, ο υπουργός Υγείας αναμένεται να ζητήσει από τις ιδιωτικές κλινικές να θέσουν τις υπηρεσίες τους στην κάλυψη των αναγκών αυτής της περιόδου και να σταματήσουν τα δικά τους χειρουργεία για να καλύπτουν τα χειρουργεία του δημοσίου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το διάστημα μεταξύ της δεύτερης και τρίτης δόσης του εμβολίου, άφησε στο μεταξύ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σε μία προσπάθεια να ανακοπεί το νέο κύμα της πανδημίας.

Η κα Γκάγκα ανέφερε ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι επιτάξεις ιατρών, πρόσθεσε ωστόσο ότι εντός της ημέρας γίνουν συσκέψεις με ιατρικούς συλλόγους για να συζητηθεί το πως μπορούν να βοηθήσουν στο θέμα της πανδημίας.

Σχετικά με φάρμακα των μονοκλωνικών αντισωμάτων που θα πάρουμε τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ότι η χορήγησή τους θα ξεκινήσει από τους ανοσοκατεσταλμένους.

Πηγή: skai.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ