Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΡΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΙΝΙΟΥ

Υπήρξαν τρία διαφορετικά συμβάντα μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 15 λεπτών τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή της ηλεκτροκίνησης.

Σημαντικά ήταν χθες τα προβλήματα στα δρομολόγια του σιδηρόδρομου λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει σε σημερινή επίσημη ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ «οι ριπές ανέμου επηρέασαν την ομαλή κυκλοφορία των συρμών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης».

Όπως τονίζεται σημειώθηκαν τρία διαφορετικά συμβάντα μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 15 λεπτών τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή της ηλεκτροκίνησης σε σημαντικό μήκος σιδηροδρομικού δικτύου του άξονα Αθηνών Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα περιστατικά όπως τα αναφέρει ο ΟΣΕ:

1. Περί ώρας 18:30 ενημερώνεται ο Ρυθμιστής Έλξης ότι υπάρχει πτώση μεγάλου δένδρου εντός της γραμμής μεταξύ του ΤΧ4 και ΤΧ5. Κατά τον ισχύοντα Κανονισμό Κυκλοφορίας έγινε διακοπή κυκλοφορίας των συρμών που κινούντο στην περιοχή αυτή με ταυτόχρονη διακοπή τάσης έλξης για να επέμβουν τα συνεργεία και να απομακρύνουν το δένδρο.

2. Σχεδόν ταυτόχρονα, στις 18:38 ο ΔΕΔΗΕ ενημέρωσε τον Ρυθμιστή Έλξης ότι λόγω των ισχυρών ανέμων ένας πυλώνας του δικτύου των 150 KV ‘δίπλωσε’ με αποτέλεσμα ο Υποσταθμός της Σίνδου να τεθεί εκτός λειτουργίας.

3. Τέλος περί ώρας 18:50 έπεσε άλλο ένα μεγάλο δένδρο στην περιοχή του ΣΣ Αδένδρου με αποτέλεσμα να διακοπή η κυκλοφορία συρμών και προς τις 2 κατευθύνσεις.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Οργανμισμού, «άμεσα το προσωπικό του ΟΣΕ μαζί με την συνδρομή της ΠΥ έσπευσαν  στις περιοχές των περιστατικών και άρχισαν αμέσως την αποκατάσταση των ζημιών με προσοχή ώστε να μην προκληθούν σοβαρές ζημιές στο δίκτυο της ηλεκτροκίνησης».

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ περίπου στις  19:40 αποκαταστάθηκε η παροχή ισχύος στον Υποσταθμό Σίνδου από τον ΔΕΔΔΗΕ ενώ περί ώρας 21:45 όλες οι ζημιές είχαν αποκατασταθεί και η κυκλοφορία των συρμών επανήλθε στην κανονική λειτουργία.

Σημειώνεται δε  «ότι η όλη καθυστέρηση της κυκλοφορίας ΔΕΝ οφείλετο σε τεχνική βλάβη εξοπλισμού του ΟΣΕ αλλά αποκλειστικά και μόνο στις έντονες καιρικές συνθήκες οι οποίες εκδηλώθηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο έκτακτο δελτίο καιρικών συνθηκών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ