Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου, ενώ επισκέφτηκε και το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Σηματοδοτώντας την έναρξη της περιοδείας του σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάνης Βαρουφάκης, έδωσε το παρών σε σημαντικούς πολιτιστικούς σταθμούς της πόλης, συνοδευόμενος από την βουλεύτρια Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου, τον Εκπρόσωπο Τύπου, Μιχάλη Κριθαρίδη και στελέχη και μέλη του κόμματος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, ενώ έδωσε το παρών και στις δράσεις της πανελλαδικής καμπάνιας #stoppushbacks ενάντια στις επαναπροωθήσεις, που έλαβαν χώρα σήμερα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ολοκληρώνοντας τον πολιτιστικό περίπατο στην πόλη, ο Γιάνης Βαρουφάκης επισκέφθηκε το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου θα παρακολουθήσει την ταινία «Luchadoras», φεμινιστικού περιεχομένου, στον θερινό κινηματογράφο «Ellinis», δηλώνοντας:

«Επιτέλους ανοίγει πολιτιστικά η Θεσσαλονίκη, γενικότερα η Ελλάδα. Η επιλογή που κάναμε της ταινίας που θα δούμε σήμερα δεν είναι τυχαία. Αφορά τις γυναικοκτονίες στην πόλη Χουαρές, την οποία την έχω ζήσει κιόλας. Θα μου πείτε τι σχέση έχει με εμάς η Χουαρές που είναι το νεκροταφείο των γυναικών παγκοσμίως. Έχει. Γιατί δείχνει ότι σε περιόδους κρίσης και σε περιόδους εντάσεων, οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα. Γυναίκες και ξένοι. Και αυτή η διασύνδεση Χουαρες – Θεσσαλονίκης που τυγχάνει το φεστιβάλ σήμερα είναι μία πολύ χρήσιμη δίοδος πνευματική και πολιτική για εμάς.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το περιστατικό της Καρολάιν, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε:

«Όχι μόνο η Καρολάιν. Είχαμε την απίστευτη πατριαρχική έξαρση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή με το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια όπου βγήκε όλο το μίσος εναντίον του φεμινισμού και του γυναικείου κινήματος. Το είδαμε και στα θέματα της γονιμότητας, αυτό το συνέδριο που ευτυχώς ακυρώθηκε. Υπάρχει πάντα μία σύμφυση της έξαρσης της πατριαρχίας, του μισογυνισμού, της βίας εναντίον των γυναικών, των ξένων, με την οικονομική και κοινωνική κρίση».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ