Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΟΥΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Προτάσεις για την στήριξη των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης κατέθεσε με επιστολή στους δημάρχους της πόλης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Επιστολή προς τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης απέστειλε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, καταθέτοντας προτάσεις για τη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, ώστε να κρατηθεί όρθια η κοινωνία και η τοπική οικονομία όσο διαρκεί η κρίση της πανδημίας.

«Συμμεριζόμενος την αγωνία των επαγγελματιών που άνοιξαν/ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους σε συνθήκες αβεβαιότητας, αλλά και των εργαζομένων που νιώθουν επισφαλείς τις θέσεις εργασίας τους», όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε παρών στη μεγάλη μάχη για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης.

Ο κ. Κούβελας πρότεινε στους δημάρχους, μεταξύ άλλων, την απαλλαγή από δημοτικούς φόρους και τέλη των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα:

1. Απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης, που έκλεισαν υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας, από δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, για 6 μήνες.
2. Απαλλαγή όλων των υπολοίπων επιχειρήσεων, που έκλεισαν υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας, από δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο, για 6 μήνες.
3. Απαλλαγή για όλες τις επιχειρήσεις, που λειτούργησαν κανονικά αυτό το διάστημα, από δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο, για 3 μήνες.
4. Αναστολή πληρωμών των ρυθμίσεων προς τον Δήμο, όλων των επιχειρήσεων που έκλεισαν υποχρεωτικά, για 6 μήνες, χωρίς την προσθήκη προσαυξήσεων.
5. Αναστολή πληρωμών των ρυθμίσεων προς τον Δήμο, όλων των επιχειρήσεων που λειτούργησαν κανονικά αυτό το διάστημα, για 3 μήνες χωρίς την προσθήκη προσαυξήσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ