Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΠΕΙΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΑΦΡΙΣΕ 45.000 ΕΥΡΩ Η ΛΕΙΑ

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος δράσης των τριών ατόμων - Συνέλεγαν πληροφορίες και φρόντιζαν να κινούνται στην ίδια περιοχή.

Λεία πάνω από 45.000 ευρώ εξασφάλισε μία σπείρα στην Καλαμαριά, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, από κλοπή και ληστεία.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς σε βάρος τριών ατόμων ηλικίας 33 ετών που είχαν συγκροτήσει ομάδα προκειμένου να προβαίνουν σε διαρρήξεις οχημάτων και ληστείες, κατά περίπτωση.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η συλλογή πληροφοριών για την οικονομική κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων τους και η επιλογή ατόμων που συνήθιζαν να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Επιπρόσθετα, φρόντιζαν να γνωρίζουν και να κινούνται στην ίδια περιοχή, ώστε να επιλέγουν τα καταλληλότερα σημεία προσέγγισης, απόκρυψης και διαφυγής. Εναλλάσσοντας ρόλους, διέπραξαν μία ληστεία, μία απόπειρα κλοπής και μία κλοπή, ενώ η λεία τους ξεπερνά τις 45.000 ευρώ.

Επιπλέον, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για περίπτωση κλοπής, καθώς προσποιούμενοι υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ εισήλθαν σε διαμέρισμα ημεδαπής γυναίκας, απ’ όπου αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό και λίρες.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ