Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ 1821

Το πρώτο βραβείο, που συνοδευόταν από έπαινο και ένα tablet τελευταίας τεχνολογίας, κέρδισε το έργο με τίτλο «Το Κρυφό Σχολείο»

Μαθήτριες και μαθητές που πρώτευσαν στον διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών», της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης βράβευσε σήμερα στο γραφείο του στο Διοικητήριο ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Το πρώτο βραβείο, που συνοδευόταν από έπαινο και ένα tablet τελευταίας τεχνολογίας, κέρδισε το έργο με τίτλο «Το Κρυφό Σχολείο» της μαθήτριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης Ελένης Καπανάδζε.

Το δεύτερο βραβείο, που συνοδευόταν από έπαινο και διπλό σετ ζωγραφικής κέρδισε το έργο με τίτλο «Το 1821 φωτίζει τον πλανήτη μας» της μαθήτριας του ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Ελπίδα» Ελένης Ρίζου. Το τρίτο βραβείο, που συνοδευόταν από έπαινο και σετ ζωγραφικής κέρδισε το έργο «Ελευθερία», του μαθητή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης Γιάννη Εποιμενίδη.  

«Χίλια μπράβο για την πρωτοβουλία. Η καλλιτεχνική ματιά των παιδιών πάνω στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Τα έργα τους, άλλα κλασικά κι άλλα μοντέρνα και αφαιρετικά, περιέχουν σύμβολα και μεταδίδουν συναισθήματα στενά δεμένα με την μεγαλειώδη ιστορική στιγμή της Ελλάδας. Αποδεικνύουν ότι οι ιστορικές μνήμες είναι ριζωμένες στις νεώτερες γενιές των Ελληνόπουλων και ότι ο αγώνας για την Ελευθερία συνεχίζει να εμπνέει και να αποτελεί ένα από τα βασικά ιδανικά των Ελλήνων», τόνισε ο κ. Καλαφάτης στη συνάντηση που είχε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ