Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΜΕ ΛΕΙΑ ΠΑΝΩ 800.000 ΕΥΡΩ

Πέντε δράστες είχαν εισβάλει σε σπίτι ηλικιωμένου στην Πυλαία τον Οκτώβριο του 2019 - Φόρτωσαν χρηματοκιβώτιο σε μαύρο τζιπ και εξαφανίστηκαν.

Στη Θεσσαλονίκη εξιχνιάστηκε ληστεία σε σπίτι με λεία μαμούθ. Οι δράστες είχαν ακινητοποιήσει ηλικιωμένο και σήκωσαν χρηματοκιβώτιο με χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Ακινητοποίησαν ηλικιωμένο στο σπίτι του - Πάνω από 800.000 ευρώ η λεία

Μετά από δυόμιση περίπου χρόνια, το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνίασε ληστεία με λεία 880.000 ευρώ και συνέλαβε δύο μέλη της σπείρας. Αναζητείται τρίτος συνεργός τους, ενώ δεν έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμη άτομα.

Οι πέντε δράστες, τον Οκτώβριο του 2019 είχαν μπεί σε σπίτι στην Πυλαία, και αφού έδεσαν τον ηλικιωμένο επιχειρηματία και τις δύο οικιακές βοηθούς με tai-rap, ξήλωσαν και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 400. 000 ευρώ μετρητά, και λίρες και κοσμήματα αξίας 480.000 ευρώ.

Οι δράστες φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο στο μαΎρο τζιπ – φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε η ΕΡΤ – και εξαφανίστηκαν.

Αφού το παραβίασαν αφαίρεσαν την λεία τους και το πέταξαν σε ερημική περιοχή της Ευκαρπίας, που το βρήκε η αστυνομία.

Την περασμένη Πέμπτη έγιναν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις και συνελήφθη ενας Έλληνας και ένας Ουκρανός και στην κατοχή τους βρέθηκαν κοσμήματα από την ληστεία στο σπίτι του επιχειρηματία.

Ομολόγησαν την συμμετοχή τους, και όπως είπαν το επιχειρησιακό αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και μετά τη ληστεία το αποσυναρμολόγησαν και πούλησαν τα ανταλλακτικά του.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ