Σάββατο 24 Ιουλίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΟ 1821 ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (VIDS)

Η νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης ζωντάνεψε με εντυπωσιακό τρόπο με την τεχνική του projection mapping.

Μια εντυπωσιακή οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821 είχαν την ευκαιρία να παρακολούθησουν οι περιπατητές της Νέας Παραλίας μέσα από την τεχνική του projection mapping στην πρόσοψη του Βασιλικού Θεάτρου της Θεσσαλονίκης.

Η νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης ζωντάνεψε με εντυπωσιακό τρόπο, στο πλαίσιο της εμβληματικής δράσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια την μετά την Επανάσταση, με τίτλο «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».Η δράση αφορά στην ταυτόχρονη προβολή σε επιλεγμένα κτήρια 18 πόλεων της Ελλάδας, με προεξάρχον το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, μιας οπτικοποιημένης αφήγησης του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν.

Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές συνδέονται και με στοιχεία της νεότερης ιστορίας κάθε πόλης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ η παραγωγή του υλικού και η προσαρμογή του πάνω στα κτίρια έγινε από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Οι πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η δράση είναι: Αθήνα (κτήριο της Βουλής των Ελλήνων), Αλεξανδρούπολη (Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία), Ηράκλειο (κτήριο Περιφέρειας Κρήτης), Θεσσαλονίκη (Βασιλικό Θέατρο), Ιωάννινα (Δικαστικό Μέγαρο), Καλαμάτα (Εικαστικό Εργαστήρι - Κέντρο Τέχνης), Κέρκυρα (Παλαιό Δημαρχείο), Λαμία (Δημοτικό Θέατρο), Λάρισα (Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς), Μεσολόγγι (Δημοτική Πινακοθήκη), Νάουσα (Δημαρχείο), Ναύπλιο (Δημαρχείο), Πειραιάς (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), Ρόδος (Δημαρχείο), Σύρος (Θέατρο Απόλλων), Τρίπολη (Δικαστικό Μέγαρο), Χανιά (Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης) και Χίος (Τείχος του Κάστρου).

Οι προβολές θα έχουν διάρκεια 18 λεπτά και θα επαναλαμβάνονται διαρκώς από τις 21.30 μέχρι τις 23.30. Εκτός από την προβολή επάνω στο επιλεγμένο κτήριο, θα υπάρχει και show με φώτα στον περιβάλλοντα χώρο, το οποίο θα συνδέεται με την προβολή στο κτήριο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ