Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΑΥΡΙΟ ΓΟΝΟΣ ΕΥΠΟΡΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΠΑΤΛΕΡ

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του 25χρονου επήλθε για στραγγαλισμού, ενώ έφερε κάποιες αμυχές πίσω από τα αυτιά του.

Από το Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης αναμένεται να δικαστεί αύριο ο γόνος εύπορης οικογένειας για τη δολοφονία ενός νεαρού άνδρα, από τη Σρι Λάνκα, που εργαζόταν ως μπάτλερ στην κατοικία του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ήταν 17 Φεβρουαρίου 2013, όταν το άψυχο σώμα του νεαρού μπάτλερ βρέθηκε στην πισίνα της έπαυλης όπου εργαζόταν. Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε προβληματισμό στις Αρχές ήταν η περίεργη στάση που είχε, καθώς το μισό του σώμα βρέθηκε βυθισμένο μέσα στο νερό.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του 25χρονου επήλθε για στραγγαλισμού, ενώ έφερε κάποιες αμυχές πίσω από τα αυτιά του. Από την έρευνα της αστυνομίας δεν διαπιστώθηκε κάποια παραβίαση της υπερπολυτελούς κατοικίας, ενώ στο εσωτερικό δεν υπήρχε αναστάτωση, γεγονός που οδήγησε τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι το έγκλημα έκανε κάποιος γνωστός του θύματος.

Το 2018 και έπειτα από χρόνια ερευνών της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο τελικά δήλωσε αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, επειδή διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία όταν φέρεται να στραγγάλισε τον 25χρονο μπάτλερ.

Στις αρχές του 2019 η δικογραφία διαβιβάστηκε στο Στρατοδικείο και ο στρατιωτικός εισαγγελέας άσκησε νέα ποινική δίωξη σε βάρος του για το ίδιο αδίκημα, ενώ μετά την απολογία του στην στρατιωτική ανακρίτρια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Θεσσαλονίκη: Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται. Σύμφωνα με τον Alpha, υποστήριξε ότι είχε καλή σχέση με τον μπάτλερ, αν και το θύμα δούλευε λίγο καιρό στο σπίτι τους, ενώ και ο ίδιος πέρναγε ελάχιστο χρόνο εκεί. Όπως είπε, εκείνη την ημέρα επέστρεψε σπίτι του από το στρατόπεδο, συνάντησε το θύμα και μίλησαν για λίγο για κάποια προβλήματα που είχε η σύνδεση στο ίντερνετ. Μετά έφυγε από το σπίτι και πήγε σε ένα ίντερνετ καφέ για παιχνίδι.

Όταν επέστρεψε ξανά στο σπίτι του, δεν είδε το θύμα, όπως ανέφερε. Ούτε το επόμενο πρωί που έφυγε για το στρατόπεδο πρόσεξε κάτι ασυνήθιστο και δεν παρατήρησε ότι το πτώμα του θύματος βρισκόταν στην πισίνα του σπιτιού τους. Ανέφερε, επίσης, ότι διατηρούσε στο κινητό του φωτογραφίες από άνδρες σε άσεμνες στάσεις για να κάνει πλάκα με τους φίλους του. Μπορεί, όπως είπε, τον μπάτλερ να τον σκότωσε κάποιος από το περιβάλλον του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ