Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ο ΡΟΤ-ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΖΕΡΒΑ-ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Ο κ. Ροτ συζήτησε με τον Δαυίδ Σαλτιέλ, τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Γιάννη Μπουτάρη επιβεβαιώνοντας την επιθυμία της Γερμανίας να συνδράμει στο έργο

Για τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την πορεία δημιουργίας του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος καθώς και για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενημερώθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ, σε συνάντηση που είχε στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, μετά την κατάθεση στεφανιού στο Μνημείο Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας.

Διαβάστε σχετικά Ροτ από Θεσσαλονίκη:Ισχυρή η δέσμευση της Γερμανίας για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Ο κ. Ροτ είχε εκτενή συζήτηση με τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Δαυίδ Σαλτιέλ, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον πρόεδρο του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος Γιάννη Μπουτάρη, επιβεβαιώνοντας την επιθυμία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να σταθεί αρωγός στο έργο αυτό. Μια επιθυμία που είχε εκφράσει νωρίτερα και κατά την προσέλευσή του στο Μνημείο Ολοκαυτώματος, εκφράζοντας μάλιστα την ελπίδα πως το έργο θα ξεκινήσει εντός του 2021.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Σαλτιέλ αναφέρθηκε στο εξαιρετικό κλίμα της συζήτησης και στην ισχυρή πεποίθησή του πως με τη διαρκή στήριξη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ισραηλιτικής Κοινότητας η σημαντική αυτή πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα θα προχωρήσει με γρήγορα και αποτελεσματικά βήματα. Υπογράμμισε δε, πως βάσει της πρόσφατης ψήφισης νόμου από τη Βουλή, η κυβέρνηση αναγνώρισε την Κοινότητα ως τον φορέα που θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος καθώς και την ανάγκη δημιουργίας ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος με έδρα την Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της ανέγερσης του έργου, για τη διαχείριση του Μουσείου. Επανέλαβε δε την αισιοδοξία του ότι η ανοικοδόμηση του Μουσείου θα ξεκινήσει εντός του 2021.

Στη συνάντηση συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- ο αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος Λάζαρος Σεφιχά, η γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Χάνα Πίντο, η γενική πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκηκα Σίβυλλα Μπέντικ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ