Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Στάση εργασίας αλλά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εργοτάξιο της πλατείας Δημοκρατίας αποφάσισαν για μεθαύριο οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Σε στάση εργασίας προχωρούν την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εργοτάξιο της πλατείας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12 έως και τις 15:30 το μεσημέρι για όλο το προσωπικό.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 στο εργοτάξιο της πλατείας Δημοκρατίας.

Ζητούν αύξηση του μισθού όλων των ερζαζομένων καθώς, όπως λένε, «η ανάδοχος εταιρεία ζητεί αναδιάρθρωση στις τιμές των καυσίμων και των πρώτων υλών, έτσι και εμείς ζητάμε αναδιάρθρωση στους μισθούς μας καθώς ο μήνας δεν βγαίνει».

Παράλληλα, αιτούνται άμεση καταβολή χρημάτων σε εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα με δικό τους κόστος καυσίμων αλλά και μέτρα ασφαλείας για όλο το προσωπικό απέναντι στο COVID-19.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Την προκήρυξη Στάσης Εργασίας την Πέμπτη 09/6/2022 και ώρα από 12:00 έως και 15:30 για όλο το προσωπικό που εργάζεται στον Κατασκευαστικό Τομέα του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .

με ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ
Όπως στην πρόσφατη επιστολή της Αναδοχου Εταιρειας η οποία ζητάει αναδιάρθρωση στις τιμές των καυσίμων και των πρωτων υλων έτσι και εμείς ζητάμε αναδιάρθρωση στους μισθούς μας. Κύριοι ο μήνας δεν βγαίνει.

Άμεση καταβολή χρημάτων σε εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα με δικό τους κόστος καυσίμων.

Άμεσα μέτρα ασφαλείας για όλο το προσωπικό απέναντι στο COVID-19 . Το εργοτάξιο Βενιζέλου πλέον είναι εστία μετάδοσης του ιού.
Η εταιρεία σε πρόσφατο έγγραφο της προς το σωματείο παραδέχεται ότι στο εργοτάξιο Βενιζέλου υπάρχει συνωστισμός και πυρετώδεις εργασίες.

Εξάλειψη Ελλείψεων στα μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας και στον επιεικώς ανεπαρκή εξοπλισμό στα Μεσα Ατομικης Προστασιας

Προσλήψεις για την επαρκή στελέχωση του Προσωπικού προς αποφυγή κινδύνων ατυχημάτων

Διασφάλιση τακτικότητας Μισθοδοσίας εντός του πρώτου 10ημέρου κάθε μήνα για όλο το προσωπικό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ