Τρίτη 5 Ιουλίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΕ ΦΡΕΑΤΙΟ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ

Οι συλληφθέντες απέρριπταν βιομηχανικά απόβλητα εντός αγωγού ακαθάρτων σε αγροτική περιοχή των Βασιλικών, του δήμου Θέρμης.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ βρέθηκε υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης σε αγροτική περιοχή των Βασιλικών, του δήμου Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (πατέρας-γιος) 61 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς απέρριπταν βιομηχανικά απόβλητα εντός αγωγού ακαθάρτων

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες χθες ο 61χρονος κινούμενος πεζός προκειμένου να εποπτεύει για εντοπισμό τυχόν περιοίκων και ο 34χρονος οδηγώντας βυτιοφόρο μεταφοράς αποβλήτων ιδιοκτησίας του, προσέγγισαν φρεάτιο ανενεργού αγωγού ακαθάρτων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του δήμου Θέρμης στην περιοχή των Βασιλικών, προκειμένου να απορρίψουν το φορτίο του βυτίου που περιείχε βιομηχανικά απόβλητα, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας.

Ελήφθη δείγμα από το περιεχόμενο του βυτίου με τη συνδρομή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος, για την περαιτέρω εργαστηριακή του ανάλυση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκε το βυτιοφόρο όχημα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ