Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ 800 ΚΟΛΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ

Ξύλινες κολόνες, που ανήκουν σε εργολάβο της ΔΕΗ, είναι εμποτισμένες με πίσσα, κάτι που κάνει σχεδόν αδύνατη την κατάσβεσή τους με χρήση νερού.

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που κατακαίει ξύλινες κολώνες φωτισμού σα μάντρα εργοστασίου μεταξύ Θέρμης και Ταγαράδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το γεγονός ότι οι ξύλινες κολόνες, που ανήκουν σε εργολάβο της ΔΕΗ, είναι εμποτισμένες με πίσσα, κάτι που κάνει σχεδόν αδύνατη την κατάσβεσή τους με τη χρήση νερού και αφρού από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο έχει σπεύσει εκσκαφέας του δήμου Θέρμης προκειμένου να ρίξει χώμα στις εστίες φωτιάς και αυτές να τεθούν υπό έλεγχο.

Στο χώρο της πυρκαγιάς παραμένουν έξι πυροσβεστικά οχήματα, οχήματα του δήμου Θέρμης καθώς και μια υδροφόρα του δήμου Καλαμαριάς.

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της επιχείρησης πυροσβεστικής «καίγονται αυτή τη στιγμή κοντά στις 800 κολόνες οι οποίες είναι αλειμμένες με ένα υλικό πολύ εύφλεκτο, παράγωγο του πετρελαίου, για αυτό η κατάστση χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς».

Μάλιστα τόνισε ότι η φωτιά εκτείνεται σε μια μεγάλη έκταση κάτι που είναι επικίνδυνο για τους πυροσβέστες και όσους συνδράμουν στην κατάσβεσή της.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ