Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Η ΕΛΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει τα νόμιμα υπό τις οδηγίες και την εποπτεία της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, αναφέρει η ΓΑΔΘ.

Περαιτέρω μέτρα για τα όσα συμβαίνουν με την απεργιακή κινητοποίηση στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας στο Καλοχώρι σχεδιάζει να πάρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων «για την εκδήλωση περαιτέρω ενεργειών, που αφορούν την απρόσκοπτη είσοδο των εργαζομένων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΓΑΔΘ, ενώ τονίζει πως, «σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει τα νόμιμα υπό τις οδηγίες και την εποπτεία της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής».

Το χρονικό των συλλήψεων και των δικογραφιών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από την αρχή της απεργιακής κινητοποίησης στην εταιρεία, από το Αστυνομικό Τμήμα Δέλτα έχουν σχηματιστεί σχετικές ποινικές δικογραφίες και συγκεκριμένα:

  • Την 27-07-2022, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος 50 περίπου ατόμων, τα οποία παρεμπόδιζαν εργαζομένους να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.
  • Την 04-08-2022, συνελήφθησαν τρία άτομα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης και έργω εξύβρισης και της παράνομης βίας και αφού ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική Αρχή αφέθηκαν με προφορική εντολή ελεύθεροι.
  • Την 17-08-2022, συνελήφθησαν πέντε άτομα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης και έργω εξύβρισης, της σωματικής βλάβης και της παράνομης βίας, ενώ στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνονταν συνολικά 17 άτομα. Ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια εισαγγελική Αρχή και οι συλληφθέντες αφέθηκαν με προφορική εντολή ελεύθεροι.
  • Την 26-08-2022, παρεμποδίστηκε προσωπικό ασφαλείας να εισέλθει στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, λόγος για τον οποίο συλλέχθηκε προανακριτικό υλικό και θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ